Extra TRAINING Bloesemjogging 29 April 2018
Datum: 24/04/2018 11:23
 
Beste TACT-atleten,
 
Tact organiseert de Bloesemjogging te Zepperen. Met onze jeugdige atleten (ben/pup/min) gaan we hieraan deelnemen onder de vorm van een “begeleid" duurloopje van 5 km door de velden.
 
Plaats: Campus Sint-Aloysius,
Kasteelstraat 53, 3800 Sint-Truiden (Zepperen)
Deelname 5€
Samenkomst: 9u30
Einde: 11u
 
De trainers zijn er alvast klaar voor om met jullie mee te lopen. Allen in TACT-kledij.
 
Tot op de bloesemjogging.
BvV pup/min dames - Neerpelt
Datum: 12/04/2018 23:02

Dag pupillen en miniemen dames,

Na de groepsverplaatsing afgelopen weekend gaan we op zaterdag 21 april nog een keer terug naar Neerpelt. Deze keer gaat hier de Beker van Vlaanderen (BvV) door.

Dit kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd, op 5 verschillende locaties, onder de verschillende clubs in Vlaanderen. Per locatie kunnen de beste 2 clubs zich selecteren voor een finale, die doorgaat later deze zomer. Graag willen we hier als TACT met een tof en talrijk team aan de meet verschijnen. Hoe meer atleten hoe beter.

Per categorie (pupillen / miniemen) wordt er een team gevormd. Door aan verschillende disciplines deel te nemen kan je voor je team punten verdienen. Elke club zal zo met twee teams aanwezig zijn. De punten van elk team worden samengeteld. De bedoeling is dat we met onze club TACT zoveel mogelijk punten verzamelen. Dus hoe meer deelnemende atleten hoe meer kans op te verdienen punten. 
Je mag zelf aan max. 3 disciplines deelnemen. Naast deze 3 disciplines kan je je ook kandidaat stellen om deel te nemen aan de estafette.
(Miniemen) Opgelet: 150m, 300m en 1000m mogen niet gecombineerd worden. 

Alle disciplines die aanbod komen alsook het inschrijvingsstrookje vind je terug op de affiche in de bijlage.

Inschrijven kan door het strookje op de affiche ingevuld af te geven aan één van je trainers. Of door je naam, voornaam, categorie, borstnummer, (max. 3) disciplines samen met je beste prestaties (als je die hebt) en deelname estafette (ja/nee) door te mailen naar jeugd@atletiekclub-tact.be
De inschrijving ter plaatse wordt volledige geregeld door je trainers. Hier hoef je je dus niets van aan te trekken. Enkel dit strookje of via mail volstaat. 

Van deze wedstrijd willen we een heel toffe club team ervaring maken! Heb jij zin om samen met ons onze club te komen vertegenwoordigen op dit kampioenschap? Schrijf je dan zeker in m.b.v. het strookje (af te geven aan één van je trainers) of via mail (jeugd@atletiekclub-tact.be). Inschrijven kan tot vrijdag 20 april.

WE REKENEN OP JULLIE!!

Veel plezier en succes. 
Jullie trainers


BvV pup/min dames - Neerpelt: Programma + inschrijving

Meer info nodig over een deelname aan een meeting? Neem een kijkje in  onze infobundel
Welke meetings zijn er nog? Je vind ze op onze zomerkalender.Olimpic Neerpelt
Datum: 04/04/2018 11:41

Dag atleetjes,

Onder een stralend lentezonnetje gaan dit weekend de pistemeetings weer van start. Om het zomerseizoen op een leuke manier in te zetten nemen we dit weekend, zondag 8 april, deel aan de eerste meeting van het Olimpic criterium in Neerpelt. Naast vele clubgenootjes zullen ook jullie trainers aanwezig zijn, kom dus zeker meedoen!
We spreken ter plaatse af, ten laatste om 13.15u (de inschrijvingen sluiten om 13.30u).

Ben je niet zeker wat er allemaal bij zo een meeting komt kijken, Wat je precies moet meenemen of hoe de opwarming verloopt? Geen nood op al deze en nog vele andere vind je een antwoord in deze korte infobundel.

Tot slot willen we onze 2 eigen organisaties van dit voorjaar nog even in de kijker zetten. Op beide evenementen hopen we zoveel mogelijk eigen TACT atleetjes te mogen verwelkomen.

Op 29 april organiseert TACT in Zepperen de bloessemjogging. Zoals eerder vermeld gaan we er van deze jogging, onder begeleiding van de jeugdtrainers, een duurlooptraining van maken. Praktische info volgt nog.

Een week later, zondag 6 mei, gaat op onze eigen TACT-piste een meeting uit het Olimpic  criterium door. Hier willen we in de eerste plaats samen met je clubgenoten een extra trainingsmoment van maken. Zowel loop-, spring- als werpnummers zullen hier aan bod komen, kom dus zeker meedoen!

We hopen er samen met jullie een mooie, sportieve en zonnige dag van te maken.
Tot zondag!

Jullie trainers.

Meer info nodig over een deelname aan een meeting? Neem een kijkje in  onze infobundel.
Welke meetings zijn er nog? Je vind ze op onze zomerkalender.

TACT Zomer - jeugdkalender
Datum: 29/03/2018 14:59

Het winterseizoen ligt ondertussen al een maandje achter ons. En we mogen wel zeggen dan onze TACT atleten er één voor één geweldig prestaties neergezet hebben. Na een maandje wel verdiende rust starten we volgende week aan het zomerseizoen.

Tijdens de zomer wordt er hoofdzakelijk deelgenomen aan pistemeetings. Het aanbod en variaties in wedstrijden is weer groot. Maar net zoals bij de veldlopen en indoorwedstrijden hebben we weer een selectie gemaakt van meetings die zeker begeleid zullen worden door één of meerdere TACT trainer. Waar en wanneer deze verplaatsingen doorgaan vind je terug op onze zomerkalender hieronder.

Eind april (zondag 29 april) organiseert TACT de bloesemjogging in Zepperen. Van dit evenement willen we een begeleide uithoudingstraining maken. De jeugd zal hier onder begeleiding van de trainers als duurloop deelnemen aan de 5km jogging. Meer praktische info hierover volgt later.

Is het de eerste keer dat je deelneemt aan een pistewedstrijd en heb je geen idee hoe zo een dag verloopt? Geen nood, we hebben alle info in een overzichtelijke bundel samengevat (zie onderaan). Op vragen zoals "hoe moet je je inschrijven?", "Wanneer moet ik terplaatse zijn?", "wordt er in groep opgewarmd?", "Hoe verloopt zo een wedstrijd?", ... en meer vind je hierin zeker een antwoord.

Moest je nog vragen hebben kan je steeds terecht bij één van je trainers of via jeugd@atletiekclub-tact.be .

Informatiebundel Zomer: klik hier.
Zomerkalender: klik hier.

We wensen je alvast een heel leuke, sportieve en zonnige zomer.

Groetjes
Jullie trainersploeg.

TACT Tornados op BK & PK
Datum: 11/03/2018 12:44

Nieuws van de Tact-Tornados (TT)
Na een succesrijk PK-estafette in zomer 2017 werd er zaterdag 10/3/18 gestreden in de Gentse indoor arena voor het BK/PK na maanden van voorbereiding (sommige toch)

Tommy moest al vroeg aan de slag op zijn 60H. De 3 tegenstanders oogden sterk maar op weg naar de blokken. Gelukkig nam het doorzettingsvermogen van Tommy de overhand en wist hij zich als derde over de meet te gooien. Vreugde alom... BK nr 3 een medaille met een Belgische lintje binnen. 
Ondertussen liep de arena voller en voller met supporters en nam de stress bij de andere 3 TT toe. 
Kristof duikt de catacomben in en gaat zich opwarmen om zijn 60m te lopen. Na maanden van blessureleed is hij tevreden terug aan de start te kunnen staan. 2 Reeksen (15) en hij krijgt baan 1 ingedeeld in de snelste reeks. Slechte start doorbijtend komt hij op dreef: resultaat 5de op de Belgische tabel en een Procinciale titel. 
De kogelwerpers Bart en Kris stomen zich klaar. Het deelnemersveld bestaat niet uit doetjes maar uit beren. De Tact-beren vallen een maatje kleiner en smaller uit maar kunnen evengoed uit de voeten met een gekalkte kogel. Verschillende worpen. Bart en Kris moedigen elkaar aan en stuwen elkaar om ver te gooien. Resultaat Kris een provinciale titel en Bart een bronzen plaats op het PK. 
Om 15u stonden er 3 TT-ers in de arena: Bart en Kris voor verspringen en Kristof op de 200m. De 200m lopers komen eerst aan de bak (niet die vh verspringen). 3 reeksen en Kristof in de snelste reeks baan 2. Scherpe bochten en een inhaalrace met de andere voorop startend. Tot op de meet strijdend en een tweede provinciale titel binnen. Voor de verspringers Kris en Bart hebben ze speciaal de afstoot balk naar voor verlegd om zeker te zijn de de bak (deze keer wel de verspringbak) lang genoeg is. Kris gaat er voor ondanks een knie die voorzien is van een zwarte tape, blessure of concurrentie misleiden? Het blijkt eerder het eerste te zijn en na 2 sprongen stopt hij uit voorzorg de activiteiten maar een Prov. Titel is binnen. Hij wil immers woensdag de Start to Run kunnen starten. Bart is als enige TT-er nog ik actie en het zand stuift regelmatig op als hij in de bak beland. Na 2u van wachten en springen heeft hij de provinciale titel binnen.

Oogst van de TT-ers: 1🥉BK en 6🥇PK.

Nog een speciale vermelding voor meegereisde TT-supporters in de arena👍

Have a nice day
Tact Tornados.

Geen training + update jeugddag
Datum: 02/03/2018 11:23

Hoi Tact-atleten,

Voor iedereen:

De weergoden blazen vanuit het oosten nog altijd koude wind en zorgen ervoor dat de temperaturen onder nul blijven.

Ook voor vandaag (vrijdag 2/3) gaan we de trainingen annuleren. Zonder tegenbericht worden de trainingen hervat op woensdag 7/3.

Voor ben / pup / min:

Aangezien de trainingen deze week dus niet zijn kunnen doorgegaan is het vanaf nu ook mogelijk om voor de jeugddag in te schrijven via mail.

Wil je graag mee? Stuur dan je naam, voornaam, categorie (benjamins/pupillen/miniemen), noodnummer (gsm) naar jeugd@atletiekclub-tact.be.

Het bedrag van 10 euro kan volgende week op training betaald worden.


Jullie trainers.

Jeugddag Gent
Datum: 01/03/2018 13:52
Een dagje atletiek op een andere manier!
 
Op zaterdag 17 maart 2018 wordt in de Bloso-topsporthal de jeugddag voor benjamins, pupillen en miniemen georganiseerd. Op deze dag wordt er in kleine groepjes op een speelse manier kennis gemaakt met verschillende takken van de atletiek.
 
Omdat deze dag toch vooral in het teken staat van een gezellig gebeuren in groep, werd er beslist deze verplaatsing samen per trein te maken. Per 4 atleten wordt 1 begeleider voorzien.
 
De jeugddag start om half 10, dit betekent dat we in Sint-Truiden de trein moeten nemen omstreeks 6h:45. Langslapers zijn bij deze gewaarschuwd!!
 
Verdere praktische informatie krijgen jullie na de inschrijving.
 
We vragen uitdrukkelijk om in te schrijven ten laatste op vrijdag 9 maart 2018. Het aantal plaatsen is beperkt, de eerste 20 inschrijvingen zijn zeker van hun deelname.
 
Wil je graag deelnemen aan deze leuke dag. Schrijf dan zo snel mogelijk in door het strookje uit de bijlage samen met 10 euro te bezorgen aan één van de trainers.
 
Hopelijk tot dan!
Groetjes de trainers!

TRAINING GEANNULEERD
Datum: 28/02/2018 16:47

Gezien de koude temperaturen en de schrale wind worden vandaag (woensdag 28/02) alle trainingen geannuleerd. Vrijdag hervatten we de trainingen op de gekende uren. 
Gelieve dit bericht zoveel mogelijk te delen via de verschillende media-kanalen.

Jullie Tact-trainers

EINDSTAND LCC
Datum: 19/02/2018 13:58
DALO Lommel
Datum: 13/02/2018 10:48

Na het PK veldloop in Genk 2 weken geleden, waar TACT 2 x goud, 3 x zilver, 1 x brons behaalde en één voor één top prestaties neerzette, was het afgelopen weekend tijd voor een welverdiende pauze.

Na dit weekendje rust maken we ons komende zondag, 18 februari, op voor alweer de laatste TACT groepsverplaatsing voor dit winterseizoen. Samen met je clubgenoten en TACT trainers gaan we naar Lommel waar we deelnemen aan de LCC veldloop.

In tegenstelling tot wat vermeld staat op onze winterkalender, zal dit de enige begeleide wedstrijd voor dit weekend zijn. Aangezien heel wat TACT atleten plannen om naar Lommel te gaan, hebben de jeugdtrainers beslist deze veldloop te begeleiden i.p.v. de indoormeeting in Gent.

Kom dus zeker samen met je clubgenoten en trainers het veldloopseizoen op een leuke manier afsluiten.

We spreken ter plaatse af ten laatste 45 min. voor je veldloop. Deze tijd heb je nodig om je rustig in te schrijven (in het schoolgebouw) en te verzamelen aan het TACT tentje in de buurt van de start. Van hieruit starten we een parcours verkenning en gemeenschappelijke opwarming samen met één van je trainers. Voor benjamins begint deze opwarming om 11.50upupillen om 12.10u en miniemen om 12.40u. Na deze opwarming verzamelen we terug aan de tent om ons klaar te maken voor de start van de veldloop.
In de bijlage vind je alvast het uurschema van de wedstrijd.

Om de atletiekwinter helemaal af te sluiten plannen we op zaterdag 17 maart een TOFFE UITSTAP naar de VAL Jeugddag in Gent. Tijdens deze dag beleven we atletiek op een speelse manier met plezante spelletjes, uitdagende parcours en grote springkastelen. Zeker niet te missen, wees er dus zeker bij! Meer info volgt einde deze maand.

We hopen er zondag samen met jullie een gezellige laatste veldloop van te maken!

Tot dan!
Jullie trainersteam.

Meer info nodig over veldlopen? Neem een kijkje in onze infobundel.


- 02/09/2018:
- 08/09/2018:
- 16/09/2018:
- 22/09/2018:
- 30/09/2018:
UITSLAGEN
- 07/07/2018:
- 06/05/2018:
- 27/01/2018:
- 14/01/2018:
- 17/12/2017:
FOTOALBUMS
Top