Soorten Wedstrijden
Tijdens een atletiekjaar wordt er deelgenomen aan enkele soorten van wedstrijden. Deze wedstrijden vinden zowel in de zomer als de winter plaats. In de wintermaanden zal er vooral deelgenomen worden aan LCC-veldlopen en indoorwedstrijden. Terwijl we tijdens de zomermaanden deelnemen aan het Olimpic-criterium, provinciale kampioenschappen (PK), Beker van Vlaanderen (BvV) en onze eigenste medaille meeting.

Voor al deze wedstrijden geldt er maar 1 regel:
DEELNEMEN IS BELANGRIJKER ALS WINNEN

Winterseizoen - november t.e.m maart

veldlopen (LCC) De veldlopen waaraan wordt deelgenomen tijdens de wintermaanden kan men het best vergelijken met deze waaraan wordt deelgenomen door scholen in het begin van het schooljaar. Men loopt hier tegen atleten van andere Limburgse clubs. Elke Limburgse club organiseerd van november t.e.m. maart één wedstrijd. Deze wedstrijden worden gebundeld in een criterium, het Limburgs Cross Criterium (LCC). In totaal zijn dit een 9-tal wedstrijden.

Indoorwedstrijden Indoorwedstrijden worden georganiseerd in sporthallen en op indoorpistes.
Op zo een wedstrijd neem je deel aan verschillende disciplines, gaande van 60m en 60mH tot kogelstoten, verspringen, hoogspringen en polsstokspringen (vanaf miniemen).
Bij een gebrek aan infrastructuur in Limburg neemt TACT deel aan een indoorcriterium in Hoboken. Ook gekend als het Superkrack-criterium. Deze wedstrijden vinden 1 tot 2 keer per maand plaats in een grote sporthal in Hoboken.

PK Zowel bij de veldlopen als bij de indoorwedstrijden vindt er 1 keer per jaar een provinciaal kampioenschap plaats. Op deze wedstrijden strijden atleten van heel Limburg tegen elkaar voor een goede plaats. Maar voor deze wedstrijden geldt opnieuw maar 1 regel: deelnemen is belangrijker als winnen

Provinciaal kampioenschap - Veldloop
Deze veldloop is hetzelfde als een veldloop van het LCC-criterium, alleen strijd je hier voor een Limburgse titel.

Provinciaal kampioenschap - Indoor
Op deze wedstrijd mag je deelnemen aan twee disciplines die je het beste kan. Dit vindt naar jaarlijkse gewoonte plaats op de indoorpiste in Sittard (NL).

Zomerseizoen - april t.e.m september

Olimpic Dit criterium bestaat uit 10 wedstrijden die van april tot september plaats vinden over heel Limburg. Je neemt hier elke wedstrijd deel aan verschillende disciplines. Voor onze eigen wedstrijd binnen dit criterium vragen wij elk jaar een VERPLICHTE DEELNAME van iederen TACT-atleet.

Medaille meeting Elk jaar organiseert TACT een eigen vriendschappelijke medaille meeting. Aangezien dit een eigen wedstrijd is verwachten wij een deelname van zoveel mogelijk TACT-atleten

PK Tijdens de zomermaanden vinden er enkele provinciale kampioenschappen plaats.

Provinciaal kampioenschap - Jeugd (ben/pup/min)
Op deze wedstrijd mag je deelnemen aan de twee disciplines die je het best kan.

Provinciaal kampioenschap - Estafette
Voor deze wedstrijd worden er teams van 3 tot 4 lopers samengesteld door de trainers. Deze zullen vervolgens deelnemen aan wedstrijden zoals 4x60m, 4x80m of 3x600m.

BvV pup/min Tijdens deze wedstrijden vorm je samen met de andere pupillen of miniemen van je club een eigen team (1 team voor pupillen en 1 team voor miniemen). Iedere atleet van je team zal deelnemen aan zijn of haar 2-3 beste disciplines. Voor elke beste deelname van je team aan een discipline zal je team punten verdienen. Elke deelnemende club zal zo met zijn eigen teams (pupillen en miniemen) strijden voor het meeste aantal punten.

Hoe meer atleten er in je team zitten
hoe meer punten je kan verdienen met je team!