Veldloop info
Voor een deelname aan een veldloop komen er misschien wel enkele vragen naar boven, zoals ...

Wat moet ik meenemen?
Om hoe laat moet ik daar zijn?
Hoe verloopt de inschrijving?
Hoe verloopt de opwarming?
De start van je wedstrijd?
Toeschouwers?

Hieronder proberen wij een antwoord te geven op al deze vragen.

Wat moet ik meenemen?

• Jouw clubtruitje (singlet).
  • Officiële startnummer.
  • Spikes (9- of 12mm).
  • Veiligheidsspelden.
  • Inschrijvingsgeld (meestal +/- 1,5€)
  • Droge kledij voor na je wedstrijd.
  • Bij regenweer, denk aan een regenjasje.

Om hoe laat moet ik daar zijn?

De eerste categorie start altijd stipt om 12.30u. Zorg dat je altijd een uurtje voor de aanvang van je wedstrijd aanwezig bent. Voor benjamins is 45 minuten voor de wedstrijd voldoende. Deze tijd hebt je nodig om je in te scrhijven, je op te warmen en je voor te bereiden op de wedstrijd.

Het precieze startuur samen met de locatie van de wedstrijden zal in een gedailleerde wedsrijdbrief meegedeeld worden door de trainers in de week voor de wedstrijd.

Hoe verloopt de inschrijving?

Bij aankomst gaan we eerst inschrijven. Eerst en vooral moet je weten in welke leeftijdscategorie je deelneemt.

Geboren in 2004, 2005 of 2006 Benjamins
Geboren in 2002 of 2003 Pupillen
Geboren in 2000 of 2001 Miniemen

Aan de inschrijvingstafel zijn kaartjes te verkrijgen die je moet invullen. Bij het afgeven van dit inschrijvingskaartje betaal je 1€. Op dit kaartje vul je volgende gegevens in:

• Naam en voornaam
  • Officiële startnummer
  • Leeftijdscategorie
  • Naam van de club (TACT)
  • Geboortejaar

Hoe verloopt de opwarming?

We warmen altijd samen met een trainer en per leeftijdscategorie op. Tijdens deze opwarming verkennen we het parcours, doen we loopoefeningen en stretchen we.

Na de opwarming doen we onze spikes aan en houden we onze spieren warm. Dit doe je door zolang mogelijk je sweater of pull aan te houden, en je lichaam in beweging te houden.

De start van je wedstrijd?

Als het tijd is om te starten ga je samen met je mama en/of papa naar de startlijn. Zij zullen je sweater, vestje of pull aannemen. De trainers zijn hier niet meer verantwoordelijk voor.

Toeschouwers?

Mama, papa, broer, zus,... die meegaan om voor je te supporteren moeten een inkomprijs betalen. De inkomprijs wordt bepaald door de organisatie van de wedstrijd.

Om praktische redenen is het voor toeschouwers niet toegestaan om tijdens de veldloop supporterend mee te lopen. Dit om te voorkomen dat andere deelnemende atleten gehinderd worden.